ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διοργάνωση της πρώτης Παγκύπριας Ιδρυτικής Συγκέντρωσης του Δικτύου Ιδιωτικής Ιατρικής με σκοπό την ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τους σκοπούς και το όραμα αυτής της προσπάθειας. Στη συγκέντρωση είναι ευπρόσδεκτα φυσικά όσοι έχουν εγγραφεί στο δίκτυο αλλά και άτομα τα οποία σκοπεύουν να εγγραφούν αλλά επιθυμούν περισσότερης ενημέρωσης. 

Η Συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 4/5/2019, στις 3μμ στο Αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - European University Cyprus


Έχει δημιουργηθεί μια συντονιστική ομάδα με σκοπό την καλύτερη διοργάνωση και προώθηση της πλατφόρμας ιδιωτικής ιατρικής.
Τα μέλη της ομάδας είναι τα ακόλουθα:

Μάριος Καραϊσκάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Χάρης Αρμεύτης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Μηνά, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Βορκάς, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σάββας Καδής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Χρίστος Γεωργιάδης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θεόδωρος Ποταμίτης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σήμερα είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 650 συνάδελφοι στην πλατφόρμα ιδιωτικής ιατρικής και 22 νοσηλευτήρια. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων οι οποίοι δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς είναι αυτή η πλατφόρμα και ποιους σκοπούς υπηρετεί. Ελπίζουμε ότι οι πιο κάτω διευκρινήσεις θα δώσουν απαντήσεις σε αυτό το θέμα.
1. Η πλατφόρμα είναι ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ ιατρών, κλινικών και άλλων παρόχων ιατρικής φροντίδας οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην ενταχθούν στο προτεινόμενο ΓΕΣΥ
2. Ο όρος "αντι-ΓΕΣΥ" που έχουν επιλέξει τα ΜΜΕ να αποκαλούν το δίκτυο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς εμείς συνεχίζουμε αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια με επιτυχία και δεν μπορεί να είναι αντί σε κάτι που είναι αβέβαιο και υπό δόκιμη. Το δίκτυο μας δεν παροτρύνει κανένα να μην συμμετέχει στο ΓΕΣΥ. Αυτή είναι απόφαση προσωπική του κάθε συναδέλφου και είναι απόλυτα σεβαστή. Ο καθένας από εμάς για δικούς του λόγους θα πάρει το δρόμο τον οποίο θεωρεί ο ίδιος ορθό για τον εαυτό του και τους ασθενείς του.
3. Η πραγματικότητα είναι ότι σύντομα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ και όσοι δεν ενταχθούν θα έχουν την επιλογή συνεργασίας μόνο με ιατρούς η κλινικές που δεν είναι συμβεβλημένες με το ΓΕΣΥ. Ο πιο εύκολος τρόπος παραπομπής ασθενών μεταξύ μας είναι μέσω ενός δικτύου συνεργασίας, γνωρίζοντας αυτόματα ότι με την εγγραφή στο δίκτυο, κάποιος δεν είναι συμβεβλημένος με το ΓΕΣΥ.
4. Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν θα μπορούν να συνεργάζονται με γιατρούς συμβεβλημένους με το ΓΕΣΥ. Η συμμετοχή τους στο δίκτυο μας, θα επιτρέψει την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των μελών μας και των ασφαλιστικών εταιριών. Σκοπός μας είναι η συμμετοχή εκπροσώπων από το δίκτυο, μέσω των επιστημονικών εταιρειών και υπό την εποπτεία του ΠΙΣ, για κάθε ειδικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα απευθείας διαπραγμάτευσης με τις ασφαλιστικές εταιρίες για όλες της ειδικότητες.
5. Η συνεργασία μας με κλινικές που έχουν επιλέξει να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ θα είναι πιο εύκολη για τα μέλη του δικτύου. Σήμερα ένας συνάδελφος μπορεί να βρεθεί στη θέση όπου η κλινική με την οποία συνεργάζεται να ενταχθεί στο ΓΕΣΥ και να μην έχει πρόσβαση σε χώρο ενδονοσοκομειακής φροντίδας. Με το να γίνει μέλος του δικτύου μας, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις συνεργασίας του με όλους τους φορείς του δικτύου.
6. Με την συμπλήρωση του δικτύου και τη δημοσιοποίηση του στο κοινό, θα είναι εύκολο για όσους ασθενείς επιθυμούν, να επιλέξουν ιατρική φροντίδα εκτός του ΓΕΣΥ μέσω του δικτύου.

Η χώρα μας περνά τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της ιατρικής φροντίδας στην ιστορία της. Σε όλα τα κράτη του κόσμου όπου υπάρχει κρατικό σύστημα υγείας, υπάρχει ταυτόχρονα ένα καλό δίκτυο ιδιωτικής ιατρικής. Σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο όπου υπάρχει σύστημα υγείας εδώ και 70 χρόνια, το ιδιωτικό σύστημα υγείας όχι μόνο δεν απαξιώνεται αλλά αντιθέτως προωθείται από τις κρατικές υπηρεσίες διότι αναγνωρίζεται ότι το ιδιωτικό δίκτυο αποσυμφορεί το κρατικό σύστημα υγείας. Είναι άξιο απορίας γιατί το δικό μας δίκτυο χαρακτηρίζεται ως "αντι-ΓΕΣΥ" από τη στιγμή που στην πραγματικότητα η ύπαρξη του θα διευκολύνει τη βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ.

Νοείται ότι όλα τα μέλη του δικτύου δεν είναι ενάντια στη δημιουργία ενός ΓΕΣΥ, αλλά ενάντια στη δημιουργία του προτεινόμενου ΓΕΣΥ. Υιοθετούμε πλήρως τις θέσεις του ΠΙΣ και του ψηφίσματος της γενικής μας συνέλευσης. Εάν οι απαιτούμενες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις γίνουν αποδεκτές, τότε το όλο σκηνικό θα αλλάξει και το δίκτυο θα προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα.

Με την ένταξη σας στο δίκτυο ιδιωτικής ιατρικής στηρίζετε αυτή την προσπάθεια συνεργασίας και διασφάλισης ποιοτικής ιατρικής στους ασθενείς μας. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να εκλέξετε με δημοκρατικές διαδικασίες τους συναδέλφους που επιθυμείτε να σας εκπροσωπούν. Η εγγραφή γίνεται μέσω του διαδικτύου στη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Μπορείτε επίσης μέσα από το προφίλ σας να ζητήσετε τη διαγραφεί σας  ανά πάσα στιγμή εάν το επιθυμείτε.

Ευελπιστούμε στην στήριξη σας και εάν επιθυμείτε να έχετε περισσότερες λεπτομέρειες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με οποιοδήποτε από τα μέλη της επιτροπής.


Φιλικά,
εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής,  

MK Design Studio